VIKTIG INFORMATION MED ANLEDNING AV DAGENS PRESSKONFERENS FRÅN FHM! 29/10 2020

Under dagens presskonferens delgavs nya skärpta restriktioner, som går att läsa under.

Utifrån denna information har vi beslutat att stänga all träning hos våra klubbar tillsvidare

Vi påminner er att avboka de pass ni är inbokade på.

Detta ger oss tid att fokusera på andra delar i vårt game. Som tex löpning, utomhus fys, promenader och annat man kan göra utomhus. I nuläget vet vi inte om det går, som förening, att hålla i pass.

Vi kommer hålla oss uppdaterade kring denna fråga och gå ut med ny information så fort det kommer någon.

Ta hand om er! En för alla, alla för en!

Sergio Leites

Region Stockholm

• Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

• Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

• Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra. Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser i länet:

• Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

• Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.