Uppdatering kring föreningen i Coronatider

Med denna information har jag och styrelsen tagit beslutet att fortsätta hålla klubben stängd.

Vi kan inte garantera att vi kan följa de rekommendationer och råd som finns i nuläget. Vår idrott bygger på att vara så nära varandra som möjligt i en inomhus miljö. Vilket kan medföra en ökad risk för spridning av covid-19 i våra lokaler.

Målet med riktlinjerna är precis det som skrivs i varje dokument från FHM och sägs på varje presskonferens. Minska smittspridningen och håll avstånd.

I RFs riktlinjerna står bland annat:

"Om möjligt, bedriv träning utomhus" - Vi bedriver just nu en väldigt bra utomhusträning som vi också kan fortsätta med under sommaren.

"Håll avstånd till varandra, förutom det som är nödvändigt för idrotten" - Det är inte nödvändigt för oss att påbörja vår träning just nu. Vi kan fortsätta träna utomhus tills vi får ny information.

FHMs rekommendationer är fortfarande att man ska hålla distans, undvika större samlingar och bara resa när det är nödvändigt.

”Vad hjälper det att tvätta händerna och hålla distans i omklädningsrummet när det kommer saliv/svett i varandras ansikten när vi brottas?” Detta är en av många frågeställningar vi haft med oss när vi kommit fram till vårt beslut.

Vi, som förening och som medmänniskor, behöver ta vårt ansvar och följa de rekommendationer och råd som ges till oss även om det i förlängningen kan vara förödande för vår förening. Vi kan inte med gott hjärta säga till er att det är ok att brottas men att ni inte får stå nära varandra när ni väntar på att få gå på passet.

Det passerar runt 200 personer under vissa dagar i våra lokaler. Risken för att smitta skulle spridas i våra lokaler är stor.

Den dagen vi kan öppna upp vår verksamhet igen kommer det troligen bli med vissa restriktioner.

Har ni tex gått på öppna mattor eller ”bara rulla lite med sina polare” så ta ert egna ansvar om ni ska träna på klubben under de första veckor för att minska risken för smittspridning.

Vi kommer inte ta emot nya medlemmar under den första tiden utan det är bara betalande medlemmar som får träna (aktivt träningskort).

Vi alla älskar vår hobby men den är inte viktigare än människors hälsa. Om nu BJJ är den ego dödande och snälla sporten så har vi nu chansen att visa det! Visa att vi hjälper våra medmänniskor istället för att mata vårt BJJ ego!

Förbunden, RF, SB&K och SBJJF, var de som rekommenderade oss att stänga ner vår verksamhet. Då ser vi det även som naturligt att det är förbunden som ger oss tydliga klartecken att öppna igen.

Vi har en välfungerande utomhus träning som många deltar på som vi kommer fortsätta med under hela sommaren om det behövs. Vi ser den här perioden som en försäsong där vi tränar vår fysiska förmåga fram tills dess att vi kan brottas igen. Vi rekommenderar alla träningssugna medlemmar att komma och träna med oss och träffa era klubbkompisar och snacka BJJ!

Jag hoppas att ni är tillräckligt många som står står bakom mig och föreningen under denna svåra tid. Så att när det passerat fortfarande finns en plats att gå till. Oavsett ska vi kunna se oss i spegeln och säga att vi haft integritet och gjort vårt bästa att minska spridningen i Sverige.

En för alla, alla för en!

Vi följer utveckling och skulle ny information dyka upp så är föreningen redo att ta nya beslut.

Med vänlig hälsning, Huvudtränare Sergio Leites